Zen-Garden, year 2

EN: Fictional school project, year 2 (2010-2011):

Residents: Family with teenagers
Garden:

A design for a private garden of a detached house with a significant elevation and enclosed by a forest and farmland. The sloping terrain calls for substantial remodelling, taking into account the capture, drainage and infiltration of rainwater in a basin, a green roof and a marsh zone. The garden has room for a vegetable garden, fruit trees, chickens and a cut-flower garden and was designed with a lot of attention to relaxation: one can dream away in a lounge-area or relax in the stylish ‘meditation cave’. The wooden deck next to the house and the rear deck terrace are ideal places to enjoy the view.

NL: Fictief school-project, year 2(2010-2011):

Bewoners: Gezin met tieners.
Tuinopp.:

Een ontwerp van een reliëfrijke privé tuin bij een open bebouwing, ingesloten door bos en akkerland. Het sterk afhellende terrein vraagt om een goede hermodulering. Hierbij werd rekening gehouden met de opvang, afvoer en infiltratie van regenwater via een opvangbassin, groendak en moeraszone. De tuin is ingericht als een echte leeftuin waarin er plaats is voor een moestuin, fruitbomen, kippenren, snijbloementuin, … . De klemtoon ligt op genieten, rust en bezinning: je kan wegdromen in een lounge-ruimte of je terug-trekken in een gestyleerde ‘bezinnings-grot’. Het houten terras aan het huis en het vlonderterrasje achteraan de tuin zijn de ideale plekken om van het uitzicht te genieten.